Skal du bygge værelset om eller skifte gulv? Med dette opslag finder du den bedste måde på hvordan du skifter en fodliste!

Står du og ombygger eller frisker et værelse op? Fodlisterne er en væsentlig del af det pæne værelse, men er desværre endnu en del af den lange proces, om at gendanne et værelse i en ny stil.

Fodlisterne, værende en af de nederste dele af værelset, er dermed også en af de sidste ting der skal ordnes. Som hovedregel vil du altid starte fra toppen og bevæge dig nedad, “Sådan fjerner du loftlister”. Efter en grundig nedrivning af værelset, står du i de fleste tilfælde tilbage med fodlister og gulvet. Skal du have skiftet gulvet på værelset, “Se hvordan du skifter dit trægulv her“, er fodlisterne også en væsentlig forhindring i processen.

At rive en fodliste af, er i sig selv ikke en svær opgave. Det første skridt er selvfølgelig at få afmonteret de nuværende fodlister. Til dette har du ikke brug for andet end en skarp genstand, f.eks. en flad skrutrækker og lidt råstyrke. Fodlisterne skal adskilles fra væggen/tapetet, og kan derefter blive revet af. Du vil i langt de fleste tilfælde ikke undgå at rive tapetet eller malingen med, men det kan heldigvis dækkes med de nye lister.

Til etableringen af de nye fodlister, skal du bruge et par værktøjer. Først og fremmest er en kapsav, “Se de bedste kapsave til dit behov”, et suverænt værktøj at bruge, da listerne skal skæres i 45 graders vinkler i enderne. Dette skal de for at passe til hjørnerne af lokalet, medmindre du sigter efter et temmelig utraditionelt design.

Er der forskel på en fodliste og et fodpanel?

Nej. Fodlister og fodpaneler er 2 forskellige begreber, som dækker over den samme ting.

 

Kan man kun få hvide gulvlister?

Igen, svaret er nej. Hvid er den farve som de fleste husholdninger går med, da den skaber en behagelig dynamik til rummet, samtidig med at den er meget neutral. Dog er dette ikke forudbestemt, og du kan sagtens finde steder som sælger fodlister i andre farver, eller alternativt kan du sælge male dine fodlister, med træmaling, “Se alt du har brug for at vide om maling”, og give rummet det look som det fortjener.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *