3 ting du skal vide før du lægger trægulv!

Skal gulvet skiftes? Kom godt fra start med 3 gode tips!

Skal du skifte gulvet på et værelse? Her får du 3 gode tips til hvordan du lægger trægulv, til et nuværende eller fremtidigt projekt!

At lægge nyt gulv kræver omhu og planlægning!

Før du begynder at lægge trægulv, eller overhovedet købe det gulv som du har kigget på, skal der planlægges. Planlægningen, og at have en reel idé om hvordan processen kommer til at foregå, dækker over 50% af hele gulvlægningen. Det er menneskeligt at fejle, men jo flere fejl vi kan undgå ved at bruge tid på at planlægge, desto flere penge og desto mere tid sparer du i sidste ende.

3 vigtige punkter at tage i mente ved planlægningen af trægulvslægning involverer:

  • Mål på lokalet og gulvet
  • Er du i besiddelse af brugbare værktøjer? (Indsæt link til kapsav)
  • Hvilken gulvtype er det?

……………

Gulvet er den første og vigtigste del af dit værelse.

Gulvet er grundstenen til hele værelset. Gulvet er både den sidste ting du fjerner fra værelset vil en ombygning, og dermed også den første ting der bliver startet på igen.

Gulvet holder også balancen i lokalet. Mens øjnene typisk bevæger sig rundt i lokalet i øjenhøjde, kigger mange mennesker ned som det første, når de træder ind over fodkarmen til et nyt lokale. Hvis øjet opfanger en del af lokalet som er i ubalance fra start, vil resten af lokalet afspejle dette.

Plankegulve – Hvad er fordelen?

Plankegulve er et af de mest populære trægulve, grundet dets simplistiske udseende og gode sammenspil med alle styles og indretninger. Derudover er plankegulv nemt at ligge i forhold til andre varianter, da det fås som (klikgulv), hvilket betyder at gulvet kan samles som et puslespil, og kan tilpasses lokalet. Hvis du føler at plankegulvet efterlader et mellemrum i kanterne af lokalet, se denne guide om hvordan du bedst muligt monterer lister/paneler på værelset (Indsæt link).

 

Ideer til implementering:

Link til hvor man finder trægulv.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.